https://www.welzijnindezorg.nl/themabijeenkomst-pgb-of-zin/l110c3
   

  Themabijeenkomst PGB of ZIN

  23 september 2022

  Themabijeenkomst PGB of ZIN

  Op vrijdagmiddag 23 september jl. was er een bijeenkomst in het teken van PGB of ZIN. Veel leden van de Coöperatieve Kwaliteit@U.A. worstelen met de vraag hoe je je kunt voorbereiden op inkoop van zorg in natura en wat er allemaal bij komt kijken.

  En wat zijn de voor- en nadelen voor de organisatie en de bewoners bij de keuze voor het een of het andere. Hoe kijkt het zorgkantoor na een aanvraag en waarom zijn er verschillen tussen de verschillende zorgkantoren.

  Hoe zit het met tarieven, hoe ga je om met je servicekosten als je switcht van PGB naar ZIN en waarom is het bij PGB zo lastig om als zorgaanbieder namens je bewoner in gesprek te komen met het zorgkantoor?

  Zomaar een greep uit de gestelde vragen.

  Vanuit Zorgkantoor Zilveren Kruis waren Sander Bloemheuvel, specialist WLZ/coördinator betaalproces, Janneke ter Steege, specialist PGB en Sander Weijtboer, kwaliteitsadviseur V&V stonden paraat (fysiek en digitaal) om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

  Het was een interactieve bijeenkomst waarin ook ruimte was voor het delen van ervaringen. We zijn Sander, Sander en Janneke zeer erkentelijk dat zij deze middag hebben willen verzorgen.

  Voor de leden komt er nog een overzicht waarin de verschillen tussen PGB en ZIN benoemd zullen zijn en zal de presentatie gedeeld worden.

  Hartelijke groet,

  Linda de Haan
  Zorgondernemer De Oude Pastorie